Juryleden

De leden van de turnselectie dames, de turnselectie heren en de acrogymnastiek doen jaarlijks mee aan verschillende wedstrijden. De oefeningen worden beoordeeld door een jurypanel. Elke vereniging is verplicht juryleden te leveren. Wordt niet aan deze eis voldaan, dan wordt er een boete geïnd bij de vereniging. Zo nu en dan kan er een wedstrijd niet doorgaan omdat er te weinig juryleden zijn.
Ook bij Hanze Gym Hattem zijn wij altijd op zoek naar mensen die het leuk vinden een jurycursus te volgen voor springen, turnen dames, turnen heren en/of acrobatische gymnastiek.

Afhankelijk van de cursus die u gaat volgen, bent u over het algemeen 6 avonden van 3 uur cursus aan het volgen. Daarnaast moet u thuis nog studeren. Hoeveel tijd u kwijt bent met thuisstudie is afhankelijk van uw (turn)kennis. Hoe meer kennis, hoe minder tijd. Maar iedereen is in staat de cursus te volgen, ook mensen zonder enige voorkennis. Een cursus wordt afgesloten met een examen. Bent u geslaagd, dan kunt u gaan jureren op wedstrijden. Hoeveel wedstrijden u wilt jureren kunt u zelf bepalen, u zit dus niet zaterdag in zaterdag uit in een gymzaal te jureren. Jureren is vrijwilligerswerk, u krijgt alleen reiskostenvergoeding en een lunch aangeboden. Jaarlijks moet u een bijscholing volgen om uw kennis up-to-date te houden. Maar jureren is vooral heel erg leuk!
Als u geïnteresseerd bent in het volgen van een cursus, geef dit dan aan bij de leiding (Talitha van der Ziel). Zij kan kijken wanneer er een cursus in de buurt wordt gegeven en helpen met het aanmelden. We zijn altijd op zoek naar nieuwe juryleden en naar juryleden die een cursus willen gaan volgen om op een hoger niveau te mogen jureren.

Huidige juryleden

Naam Discipline Brevet
Catherijn van den Berg

Turnen heren
Turnen dames

TH1
TD1
Annelies Boeve Acrobatische Gymnastiek AC2
Elvira Brem Turnen dames TD1
Bert van Dieren Acrobatische Gymnastiek AC2
Gerrianne Kwakkel Acrobatische Gymnastiek AC2
Kirsten Kouwenhoven Turnen dames
Turnen heren
TD1
TH1
Nicole de Lange Turnen dames TD1
Carmen Langevoord Turnen dames TD1
Gerlinde van der Linde Turnen dames TD1
Ingrid Lootens Turnen dames TD1
Coby van Pinxteren Turnen dames TD2
Tia Roebersen Turnen dames TD1
Ellen Schoenman Acrobatische Gymnastiek AC2
Kim Treffers Turnen dames TD1
Henriëtte Warning Turnen dames TD2
Judith de Weerdt Turnen dames TD2
Eline Wijnhoud Turnen dames TD1
José Wijnhoud Turnen dames TD2
Dorethe van der Zwaag Turnen dames TD1
Talitha van der Ziel Turnen dames TD2