Algemeen KSS 1

KSS 1 is ontwikkeld door de KNGU met als doel de jeugd meer bij de vereniging te betrekken. Jeugd en vrijwilligerswerk voor de vereniging is geen vanzelfsprekende combinatie. Met KSS 1 probeert de KNGU hier samen met sportverenigingen verandering in te brengen. De jeugd wordt betrokken bij de vereniging door te assisteren bij lessen, te jureren of door actief te zijn binnen een jeugdcommissie.

Binnen de KSS 1 zijn er drie belangrijke elementen. Zo is het streven om de jeugdparticipatie in bestuurskaderfuncties te verhogen. Daarin wordt de jeugd gestimuleerd een jeugdcommissie op te zetten. Tijdens lessen en trainingen is het de bedoeling jeugd warm te laten lopen voor sportkaderfuncties door ze op een speelse manier kennis te laten maken met assisteren. Tenslotte is een belangrijk doel om verenigingsbesturen op te roepen jeugd actief te betrekken bij taken in de vereniging.

Bij Hanze Gym Hattem werken we met de opleidingen Kwalificatie Structuur Sport, zoals deze worden aangeboden door de KNGU. Zo zijn er verschillende jongens en meisjes opgeleid tot assistent die daarna de stap hebben gezet om door te gaan voor het behalen van het KSS3-diploma, het officiële diploma wat nodig is om les te mogen geven binnen een vereniging.

Voor meer informatie over de opleidingen Kwalificatie Structuur Sport (KSS) kijk op de site www.kngucampus.nl

Lijkt het je leuk om te assisteren bij de gymlessen binnen Hanze Gym Hattem en wil je graag leren en oefenen hoe je dat moet doen, dan kun je via KSS1 de opleiding tot assistent 1 van de KNGU volgen. Je leert er van alles aan de hand van opdrachtjes. De opdrachten variëren van geven van oefeningen tot het neerzetten van materiaal.

Vanaf tien jaar en ouder kun je de cursus volgen. Het is een cursus die je gewoon volgt binnen Hanze Gym Hattem in de les waar je assistent bent. Wanneer je interesse hebt voor de cursus Junior- assistent niveau 1 geef dit dan door aan je train(st)er. Er wordt dan gekeken bij welke groep je de opdrachten kunt uitvoeren. Als er geen plek is word je op de wachtlijst gezet. Zo gauw er een plekje is, kun je beginnen. De cursus wordt betaald door Hanze Gym Hattem mits je nog minimaal een jaar blijft assisteren bij een gymgroep.
Het cursusmateriaal bestaat uit een opdracht- en werkboekje, deze zitten in een stoere tas die je ook als sporttas kunt gebruiken. Bij de cursus leer je bijvoorbeeld hoe je kleuters kunt laten klimmen en klauteren, rollen, duikelen en springen, maar ook hoe je moet helpen bij de handstand en de radslag en nog veel meer. Ook leer je hoe het gymnastiekmateriaal werkt en hoe je dat veilig kunt neerzetten. Als je de cursus afrondt, krijg je een diploma, een oranje T-shirt dat aangeeft dat je assistent bent en komt je foto op de site bij de KSS1 assistenten.