Acrobatische gymnastiek

Acrobatische gymnastiek is een wat vreemde vorm van gymnastiek. Eigenlijk lijkt het niet echt op gymnastiek. Gymmen doe je altijd alleen. Acrogymnastiek doe je nooit alleen. Er zijn allerlei combinaties mogelijk. Je werkt in een duo (tweetal), trio (drietal) of kwartet (viertal). Een duo kan bestaan uit twee jongens samen, twee meisjes samen of een grote jongen samen met een klein meisje. Een trio bestaat uit drie meisjes of drie jongens. Een kwartet bestaat uit vier jongens. De lenigste, jongste en lichtste turn(st)er is meestal de bovenpartner. De bovenpartner wordt in de lucht getild en in de lucht gegooid. De grote, oudere en sterke turn(st)er is meestal de onderpartner. Je moet wel sterk zijn om een meisje of jongen op te tillen of in de lucht te gooien.

Omdat acrobatische gymnastiek anders is dan gewone gymnastiek, zien de lessen er ook anders uit. Je bent veel bezig met spannen, steunvormen, kracht en lenigheid. Ook leer je de handstand en de radslag. Natuurlijk ben je ook veel bezig met samenwerken en doe je veel oefeningen samen.

Hanze Gym Hattem heeft verschillende acrobatische gymnastiekgroepen. Voor kinderen van 4-8 jaar die graag kennis willen maken met acrobatische gymnastiek is er een opstapuur op maandag van 15.30-16.30 uur in de gymzaal aan de Eijerdijk. Als je de basis van acro voldoende beheerst, mag je op aangeven van de trainster doorstromen naar de reactiegroep. Naast de opstapgroep en de recreatiegroep, zijn er twee selectiegroepen. Voor de selectiegroep worden kinderen uitgenodigd vanuit de opstapgroep of de recreatiegroep. 

Start Lesaanbod Acrobatische gymnastiek