Gymnastiek

Als je naar groep 3 gaat of 6 jaar bent geworden mag je op gymnastiek. De gymgroepen zijn net zo ingedeeld als de klassen op de basisschool. Ook jongens kunnen gymmen bij Hanze Gym Hattem en er is een speciale gymgroep voor volwassenen. Kijk voor alle lestijden in het lesrooster.

De gymles bestaat meestal uit vier stukken. We beginnen met een inleiding. De inleiding is bedoeld om lekker warm te worden, om te wennen aan de zaal en aan elkaar. Vaak is de inleiding een spelletje, een warming-up op muziek of rondjes lopen. Iedere les is de inleiding weer anders, zo wordt het nooit saai!

De twee middelste stukken van de gymles heten kernen. In een kern leer je iets nieuws, oefen je iets wat je net hebt geleerd of werk je aan netjes werken en goed spannen. Binnen gymnastiek kun je heel veel verschillende dingen doen bijvoorbeeld brug, rekstok, balk, lange mat, ringen, touwen, trapeze, wandrek klimmen, schuin vlak of lekker springen op de trampoline, dubbele trampoline of op de plank met paard, kast of pegasus. Je leert netjes werken en je leert hoe je goed en veilig kunt landen. Bij het gymmen zijn er zoveel onderdelen dat er heel veel afwisseling in de lessen zit. Dit is een groot voordeel van gymnastiek, want als je iets niet zo goed kunt, is er vast wel iets anders wat wel heel goed gaat. Zo is het voor iedereen leuk en uitdagend!

Het laatste stuk van de les noemen we het slot. Dit is meestal een spelletje. Zo doen we vaak tikkertje in allerlei vormen zoals smurfentikkertje, kat- en muistikkertje, ziekenhuistikkertje en nog veel meer. Ook doen we balspelletjes, zoals trefbal of blokjesvoetbal. We doen ook wel eens gekke dingen zoals je tuintje schoonhouden, touwtrekken, worstelen en een beetje voetbal. Een leuk spelletje is heksenketel of stoofpot en levend kwartet is ook altijd heel erg leuk! 

Bij Hanze Gym Hattem werken we met gymmieturnen. Voor elk toestel zijn er speciale oefeningetjes bedacht. Als je de oefening goed uitvoert, krijg je een gymmie (een soort flippo). Je kunt sparen voor een bronzen, zilveren of een gouden gymmie.  Als je alle gymmies hebt verzameld, ga je verder met  deel 2. Bij deel 2 worden de oefeningen nog iets moeilijker.

Bij Hanze Gym Hattem hebben we elk jaar ook een leuke activiteit zoals een uitvoering of een familiedag. We trainen dan een tijdje speciaal voor een leuke oefening voor de uitvoering.

De gymlessen bij Hanze Gym Hattem. zijn altijd heel leuk en gezellig. We streven er naar zo veel mogelijk te doen in een les, zodat je lekker actief bezig bent en moe en voldaan naar huis gaat. We helpen elkaar en zorgen zo samen voor een leuke, gezellige, actieve les!

Wil jij ook kennis komen maken met de gym? Dat kan! Je bent altijd welkom! Je mag twee lessen proberen en als je het leuk vindt kun je lid worden van Hanze Gym Hattem! Kijk in het lesrooster wanneer jouw leeftijdsgroep les heeft.