Jazzdans

Jazz is voor jong en oud, als je maar van muziek en dansen houdt. De jongste jazzdametjes van Hanze Gym Hattem zijn 4 jaar, maar je kunt ook als 30-plusser bij Hanze Gym Hattem terecht. Daarnaast zijn er verschillende selectie- en wedstrijdgroepen, voor het echte danstalent. Overigens zijn jongens ook van harte welkom!

Een jazzles van een uur wordt opgebouwd volgens een min of meer vast systeem. Iedere les begint met een warming-up of een inleiding. Niet alleen om de doorbloeding van de spieren te stimuleren, maar ook die van de hersenen! Door alvast wat basispassen te oefenen word je voorbereid op echte dans later in de les.
Als iedereen goed warm is volgt de scholing, oftewel de spieroefeningen. Van top tot teen wordt er door verschillende oefeningen gewerkt aan rekken, kracht en ontspanning van de spieren. Als er een nieuwe techniek in de dans gedaan gaat worden, wordt deze tijdens de scholing voorbereid door gerichte oefeningen en wordt deze stap voor stap opgebouwd.
Hierna is het tijd voor de dans. Een dans bestaat uit een combinatie van passen of bewegingen op muziek. Hierin kan eindeloos worden gevarieerd door verschillende richtingen, wisselende opstellingen van de groep enz. Meestal zoekt de leiding een liedje uit, maar er is ook altijd ruimte voor eigen inbreng van leden.

Alle jazzgroepen van Hanze Gym Hattem doen ieder jaar mee aan verschillende optredens. En natuurlijk is er één keer in de twee jaar de uitvoering van Hanze Gym Hattem waar ook heel hard voor wordt geoefend.

Jazz is een tijdloze sport die door iedereen beoefend kan worden. De lessen worden aangepast naar leeftijd en niveau en worden gegeven door gediplomeerde leiding die geregeld bijscholingen volgt.
Lijkt het je leuk eens te komen kijken of een les mee te doen, kijk dan op het lesrooster.