Algemeen Jazz-selectie en wedstrijdgroepen

De selectie is een jazzdansonderdeel voor de dansers die iets meer in hun mars hebben. Bij het recreatie uur kunnen dansers uitblinken in muziek/dansbeleving, houding & beweging, concentratievermogen, uitstraling en een goede inzet binnen de les. De leiding kan je dan vragen om kennis te komen maken bij de jazz- selectiegroep bij Hanze Gym Hattem. Je start met een vooraf vastgestelde proefperiode.

Bij Hanze Gym Hattem kun je vanaf je 4e jaar op jazzdans. Binnen Hanze Gym Hattem zijn er verschillende wedstrijdgroepen en selectiegroepen jazzdans. De selectie-uren en wedstrijddansuren zijn een toevoeging op het recreatie-uur. In dit uur worden er meer danstechnieken aangeleerd en is het dansniveau hoger. Er wordt doelbewust naar wedstrijden, optredens en dansdagen toegewerkt. Samen met de danstechnieken loopt dit als een rode draad door de lessen.

De les start met een inleiding om de spieren warm te maken. Er wordt geprobeerd variatie aan te brengen in de inleidingsvorm. Vervolgens worden er spieroefeningen gedaan om de spieren te verlengen of sterker te maken. Deze spieroefeningen worden aangepast op de aan te leren danstechniek die hierna volgt. Na het aanleren van de techniek wordt er een danscombinatie aangeleerd. Als afsluiting is er een cooling- down.

De meiden in het selectie-uur trainen erg hard en zijn zeer gemotiveerd. We proberen door het jaar heen verschillende optredens te geven om de aangeleerde dans aan zoveel mogelijk mensen te kunnen laten zien. Elke twee jaar hebben we een uitvoering van Hanze Gym Hattem en er worden onderlinge wedstrijden binnen de vereniging georganiseerd. Ieder jaar doet Hanze Gym Hattem met alle groepen gemiddeld aan 2 dansdagen en Dance2Move mee. Tijdens festiviteiten in Hattem laten we regelmatig onze dansen zien om Hanze Gym Hattem te promoten. Daarnaast proberen we of we kunnen optreden met de wedstrijd- en selectiegroepen in een theater of schouwburg. Dit is een extra voor de selectiegroepen, het dansen in een mooie schouwburg geeft toch altijd weer een heerlijk en bijzonder gevoel!

Voor meer informatie over de verschillende dansdemonstraties en optredens kunt u kijken onder de link dansagenda.

Start Selectie groepen Jazz-selectie en wedstrijdgroepen