Acro halve landelijke finale

half landelijk acroAfgelopen weekend vond de halve landelijke finale acro voor de C, D en E lijn plaats in Zwolle. Voor Hanze Gym Hattem deden hier drie trio’s aan mee.

In de C-lijn beet het trio Xanthe Pölk, Tessa Ossendorp en Danique Rouwenhorst het spits af met de tempo oefening. Hun spetterende oefening werd beloond met 26.100 punten waarmee ze op een tweede plek eindigden. Ook met de mooie, stabiele balansoefening maakten ze indruk op de jury, hier behaalden ze een derde plaats. In het totaalklassement eindigden zij als derde en mochten ze de bronzen medaille ophalen. Het trio Hadassa van der Pol, Annelies Boeve en Melissa Nieuwenhuis mocht de wedstrijd starten met de balansoefening. Na een sterke oefening bezetten deze meiden de vijfde plaats. Na een overweldigende tempo oefening bleek dat zij bij de beste vier teams van de dag hoorden. Zij eindigden op een mooie vierde plaats. Beide teams hebben ruim 30 andere teams achter zich gelaten en zij mogen beide regio oost Nederland vertegenwoordigen op het Nederlands Kampioenschap op 20 juni in Ahoy.
Voor het trio Salomé Schepers, Irene de Lange en Anne-linde Jansen was deelname aan de ½ NK een verrassing. Zij stonden reserve, maar door het uitvallen van een ander team mochten ze toch nog meedoen. De meiden hebben, na 3 weken geen oefening meer te hebben gedaan, zich goed staande weten te houden. Zij eindigen op een mooie 11e plaats.