Acro A-B 3e wedstrijd

Bo Janisha 400 x 600Afgelopen weekend werden de laatste plaatsingswedstrijden voor de A en B lijn gehouden in Zwolle. Spannend voor de teams van Hanze Gym Hattem, sommigen hadden nog geen plaatsingsbewijs voor het NK in Ahoy.

Zaterdag begonnen Janisha Kwakkel en Bo Borreman de wedstrijd met 2 sterke oefeningen. Tijdens 1 van deze oefeningen hielden ze een element net iets te kort aan, wat ze 0,3 punten kosten. Kostbare punten, want alles telt in deze spannende competitie. Met 49,40 punten hebben ze het goud meer dan verdiend, maar kwamen ze 0,6 tekort voor een NK ticket. Minder spannend was het voor de door griep gevelde Carlien Hurink en haar partner Desi Giebels. Bij de voorgaande plaatsingswedstrijd hadden zij hun NK ticket al verdiend. Ondanks dat wilden ze graag nog eens een podiumplaats. Helaas  had de griep de overhand, wat resulteerde in 2 minder stabiele oefeningen.
Carlijn Gijssendorffer en Tim van Rees wilden hun gouden medaille verdedigen van de eerste plaatsingswedstrijd, niet zonder succes. Tijdens hun balansoefening hield het publiek hun adem in. De oefening werd getoond vol elegantie en passie. Samen met hun strakke tempo oefening zijn zij terecht beloond met een gouden medaille. 
Zondag was het de beurt aan Julia van Gelder  en Jenae Beumer. Midden tussen de EK en WK kwalificatie teams moesten zij zich staande houden. Na een goede balansoefening, maakten zij in de tempo oefening een foutje. Hiermee waren hun kansen op een medaille en op een NK ticket verkeken. Toch kunnen beide jeugd  teams terugkijken op een geslaagd seizoen waarin veel bereikt is en nog veel meer ervaring op is gedaan.