Acro NK Ahoy

NK Hanzegym 5 600 x 600Op zaterdag 20 en zondag 21 juni vond in Ahoy Rotterdam het evenement Fantastic Gymnastics plaats. De Nederlands Kampioenschappen van verschillende gymnastische disciplines werden tijdens dit evenement tegelijkertijd georganiseerd. Namens Hanze Gym Hattem hebben maar liefst vier teams zich weten te plaatsen voor het grootste en belangrijkste turnevenement van het jaar. Er zijn door de teams al vele voorrondes doorlopen, alvorens zij zich tot de top van Nederland kunnen scharen.  

Op zaterdag mochten twee C-lijn trio’s en een B lijn mixed pair hun oefeningen laten zien. Het trio Melissa Nieuwenhuis, Annelies Boeve en Hadassa van der Pol mochten het spits afbijten met hun balansoefening. Zij zette daarmee een mooie score van 25.200 neer. Helaas verliep hun tempo oefening niet helemaal goed, waardoor ze flink wat plaatsen op de ranglijst moesten inleveren. Zij sloten hun wedstrijd af met een 13e plaats. Het trio Danique Rouwenhorst, Tessa Ossendorp en Xanthe Pölk mocht eveneens starten met hun balansoefening. De prachtige, artistieke oefening werd hoog gewaardeerd door de jury. Met 26.300 punten stonden zij op een tweede plaats. Na de tempo oefening was het spannend.  Met een verschil van 0.100 punten op nummer twee, mochten Danique, Tessa en Xanthe de bronzen medaille ophalen. Een fantastische prestatie! 
In de middagwedstrijd moest het mixpaar Tim van Rees en Carlijn Gijsendorffer (combi-team van Hattem en Kampen) laten zien wat ze konden.  De laatste plaatsingswedstrijd was de voorsprong met de nummer 2 nog maar 0,050. Dus ze konden zich op dit NK geen enkele fout permitteren. De tempo- oefening was mooi en goed genoeg voor de voorlopige 1e plek. De balans-oefening was van een heel hoog niveau en de jury waardeerde deze dan ook met een score van 26.760 punten! Met een puntentotaal van 53.100 punten. wisten ze niet alleen de hoogste dagscore te behalen maar mochten ze zich ook Nederlands Kampioen noemen in de B-lijn en werd het tweetal de gouden medaille omgehangen.
Op zondag was het de beurt aan de A-jeugd. Carlien Hurink en Desi Giebels hebben als één van de weinigen in hun categorie het limiet gehaald om op het NK te mogen staan. Na een klein foutje in de tempo oefening hebben de meiden zich weer goed herpakt met hun balansoefening. Zij eindigden net naast het podium op een knappe 5e plaats.  
Het wedstrijdseizoen zit er op voor de acrogymnasten van Hanze Gym Hattem. Zij zijn alweer volop aan het trainen voor het nieuwe seizoen.