Pre-VTT 2e wedstrijd

20170425 143257Zaterdag 22 april turnden de jongste turnsters van Hanze Gym Hattem hun tweede oefenwedstrijd van dit seizoen. De eerste wedstrijd waren er mooie resultaten behaald en dat gaf soms wat extra spanning. Voor sommige meisjes was het een wedstrijd van letterlijk vallen en opstaan, maar de jonge dames toonden karakter en turnden stug verder. Yanoah Veldman en Nora Wieringa konden deze wedstrijd helaas niet meedoen.

In de categorie pre-instap D2-1 turnde Sanne van Hoorn de mooiste brugoefening en ze werd 2e op balk. Anne de Groot turnde zich op haar verjaardag naar een 1e plaats op balk en vloer. Eva Eikelboom werd 3e op brug. In het totaalklassement ging Sanne met zilver naar huis, Anne met brons en werd Eva 5e.
In de categorie pre-instap D2-2 eindigde Maureen van Ommen als 3e op de toestellen brug en vloer en ze werd 2e op balk. Ook Noreen Fiks werd 3e op het toestel brug en zij turnde een koprol op balk. Lynn Bosman turnde voor het eerst een handstand op de balk, op dit toestel werd 4e. Jill Bosman werd 2e op brug en 1e op het toestel vloer met o.a. een prachtige overslag. Sophie de Haas was deze wedstrijd de beste turnster op sprong en balk. Annelie van Zuijlen behaalde de 2e score op vloer en de 3e score op balk. Annelie won het zilver, Sophie het brons, Jill werd 4e, Lynn eindigde als 6e, Noreen werd 7e en Maureen eindigde op de 8e plaats.
Libella Hodes turnde in de categorie pre-instap D2-3. Ze turnde hele mooie ruime zwaaien aan de brug, maar liet in de achterzwaai los en maakte een flinke smak. Ze veegde haar tranen weg, begon haar brugoefening overnieuw en wist zich ondanks de val nog naar de 6e plaats te turnen op dit toestel. Libella werd 5e op balk en vloer en in het eindklassement eindigde ze op de 6e plaats.
Ook in de categorie pre-instap, maar dan in het niveau D1, turnde Imke Langevoord een uitstekende wedstrijd. Imke viel op door haar nette oefeningen en scoorde met name hooge op de onderdelen balk en sprong waar ze 2e werd. In een sterk deelnemersveld eindigde zij op een mooie 3e plak en nam trots de bronzen medaille in ontvangst.
Na twee oefenwedstrijden met mooie resultaten, gaan de jonge turnsters zich nu voorbereiden op hun eerste officiële KNGU-wedstrijd op 10 juni.