Turnen dames NK 3e divisie

2017 05 21NKturnen1 379 x 600Afgelopen weekend werd in Almelo het Nederlands Kampioenschap 3e divisie turnen dames georganiseerd. Na vele voorrondes had Sophie Wijnhoud, turnster van Hanze Gym Hattem, zich hiervoor weten te plaatsen.

Plaatsing voor het NK is al een prestatie op zich, van de ruim 500 ingeschreven turnsters uit heel Nederland turnden alleen de beste 36 de meerkampfinale en de beste 6 per toestel de toestelfinale. Sophie had zich voor zowel de meerkamp als voor de toestelfinale balk weten te plaatsen. 
Op zaterdag turnde Sophie de meerkampfinale. Ze begon de wedstrijd uitstekend met een 4e plaats op vloer. Het onderdeel balk leverde, ondanks een foutje, een keurige score op. Ook het onderdeel sprong werd naar kunnen uitgevoerd. Helaas ging het mis op het onderdeel brug, een dure fout leverde een lage score op en een hoog meerkampklassement was verkeken.
Op zondag stond de toestelfinale balk op het programma, tijd voor revanche! Sophie mocht het spits afbijten en turnde gelijk een super oefening, goed voor 11,800 punten. Nadat alle balkfinalisten hun oefeningen hadden laten zien bleek dat haar puntentotaal genoeg was voor de zilveren NK-medaille. Voor zover bekend is Sophie de eerste Hattemse turnster die dit heeft bereikt. Een unieke prestatie!    

2017 05 21NKturnen3 478 x 600