Groot aantal Jongens Hanzegym door naar Finales!

Zaterdag 4 februari vond de tweede plaatsingswedstrijd plaats in Ede. Deze wedstrijd waren de oudste jongens van de turnselectie van Hanzegym aan de beurt. Hierbij ging de strijd om een ticket voor de duo districtsfinale. Het is de grote finale van 2 districten samengevoegd, hier vallen de districten noord en oost onder. Ook kon er, indien er de turners bij de beste 6 in hun eindklassement eindigden, een ticket worden bemachtig voor de landelijke finale te Amsterdam.

Milan Wolf en Luc Horst mochten de dag beginnen. Luc was ziek geweest en dit had zijn weerslag op de wedstrijd. Ondanks dat hij een goede wedstrijd turnde zat er voor hem, mede door een val op het laatste onderdeel ringen, dit keer geen ticket naar de finale in. Toch mag Luc terugkijken op een goed wedstrijdseizoen waarin hij voor het eerst niveau 10 turnde! In het eindklassement eindigde Luc deze keer op een 25e plek. Milan zat ook goed in de wedstrijd en wist tweede op het onderdeel voltige te worden. Dit was samen met de andere onderdelen genoeg voor een 5e plek in het eindklassement! Dit betekent een ticket naar de duo districtsfinale en hierbij plaatste hij zich ook voor de landelijke finale te Amsterdam!

In de tweede wedstrijd kwamen Jesse Mulder en Ruben Meijerink uit namens Hattem. Waar vorige wedstrijd nog wat verbeterpunten waren, turnde zij deze keer beide een super goede wedstrijd. Jesse deed een prachtige salto van de rekstok af (á la Epke) en wist eerste te worden op het onderdeel brug. Ruben turnde een hele stabiele wedstrijd en wist (ondanks het vergeten van zijn leertjes) 8e te worden op de ringen! Beide hebben een ticket bemachtigd voor de duo districtsfinale!

De derde wedstrijd was het de beurt aan Niels van der Kolk. Met een goede start op sprong waar hij een 3e plek wist te behalen zette Niels dit door op Rek en ringen. Helaas door een val op voltige zakte hij in het klassement. Uiteindelijk behaalde hij een mooie 7e plaats. Door het grote deelnemersveld heeft Niels hiermee ook tickets voor de duo districtsfinale en de landelijke finale geplaatst.

De laatste wedstrijd was het de beurt aan Sjoerd Wessels. Met de top prestatie van de vorige wedstrijd had Sjoerd de eer hoog te houden. Met een eerste plaats op sprong, brug en rek mocht Sjoerd het hoogste podium beklimmen en het goud mee naar huis nemen. Hierdoor heeft Sjoerd zich ook geplaatst voor de duo districtsfinale en de landelijke finale.  

Een geslaagde wedstrijd dag dus voor de heren die nu hard gaan trainen voor de komende finales in Mei.

Groot aantal Jongens Hanzegym door naar Finales! Zaterdag 4 februari vond de tweede plaatsingswedstrijd plaats in Ede. Deze wedstrijd waren de oudste jongens van de turnselectie van Hanzegym aan de beurt. Hierbij ging de strijd om een ticket voor de duo districtsfinale. Het is de grote finale van 2 districten samengevoegd, hier vallen de districten noord en oost onder. Ook kon er, indien er de turners bij de beste 6 in hun eindklassement eindigden, een ticket worden bemachtig voor de landelijke finale te Amsterdam. Milan Wolf en Luc Horst mochten de dag beginnen. Luc was ziek geweest en dit had zijn weerslag op de wedstrijd. Ondanks dat hij een goede wedstrijd turnde zat er voor hem, mede door een val op het laatste onderdeel ringen, dit keer geen ticket naar de finale in. Toch mag Luc terugkijken op een goed wedstrijdseizoen waarin hij voor het eerst niveau 10 turnde! In het eindklassement eindigde Luc deze keer op een 25e plek. Milan zat ook goed in de wedstrijd en wist tweede op het onderdeel voltige te worden. Dit was samen met de andere onderdelen genoeg voor een 5e plek in het eindklassement! Dit betekent een ticket naar de duo districtsfinale en hierbij plaatste hij zich ook voor de landelijke finale te Amsterdam! In de tweede wedstrijd kwamen Jesse Mulder en Ruben Meijerink uit namens Hattem. Waar vorige wedstrijd nog wat verbeterpunten waren, turnde zij deze keer beide een super goede wedstrijd. Jesse deed een prachtige salto van de rekstok af (á la Epke) en wist eerste te worden op het onderdeel brug. Ruben turnde een hele stabiele wedstrijd en wist (ondanks het vergeten van zijn leertjes) 8e te worden op de ringen! Beide hebben een ticket bemachtigd voor de duo districtsfinale! De derde wedstrijd was het de beurt aan Niels van der Kolk. Met een goede start op sprong waar hij een 3e plek wist te behalen zette Niels dit door op Rek en ringen. Helaas door een val op voltige zakte hij in het klassement. Uiteindelijk behaalde hij een mooie 7e plaats. Door het grote deelnemersveld heeft Niels hiermee ook tickets voor de duo districtsfinale en de landelijke finale geplaatst. De laatste wedstrijd was het de beurt aan Sjoerd Wessels. Met de top prestatie van de vorige wedstrijd had Sjoerd de eer hoog te houden. Met een eerste plaats op sprong, brug en rek mocht Sjoerd het hoogste podium beklimmen en het goud mee naar huis nemen. Hierdoor heeft Sjoerd zich ook geplaatst voor de duo districtsfinale en de landelijke finale. Een geslaagde wedstrijd dag dus voor de heren die nu hard gaan trainen voor de komende finales in Mei

Start Selectie groepen Wedstrijdverslagen Turnen heren Groot aantal Jongens Hanzegym door naar Finales!