Contributie

HanzeGym Hattem incasseert bij haar leden contributie en bondscontributie. De contributie wordt maandelijks automatisch geïncasseerd op basis van de informatie uit onze ledenadministratie.

Wij doen dit in tien termijnen per jaar. In juli en augustus incasseren wij geen contributie omdat er dan vanwege de zomervakantie geen les gegeven wordt.

Contributie

De reguliere contributie is bedoeld om de kosten van de vereniging te dekken. Daarmee betalen we de huur voor de gymzalen, onderhoud aan materialen, de loonkosten van personeel en eventuele andere verenigingskosten.

  • Als je één uur sport per week kost dat € 15,07 per maand (t/m 15 jaar)
  • Als je één uur sport per week kost dat € 17,60 per maand (v.a. 16 jaar)


Wedstrijdsporters van 16 jaar en ouder trainen veel uren daarom betalen zij het laagste uurtarief met staffelkorting.

Bij ouder- en kindgym gelden andere tarieven omdat zowel ouder als kind lid moet worden van de KNGU. Daarvoor wordt het hoogste uurtarief verdeeld over beide lidmaatschappen en wordt twee keer de bondscontributie berekend.

Staffelkorting

Bij afname van meerdere uren treed een staffelkorting in werking. Hoe meer uren je sport, hoe minder je per uur betaald. Deze staffelkorting kan oplopen tot wel 43%. De staffelkorting kan worden opgevraagd bij de penningmeester.

Bondscontributie

HanzeGym is lid van de Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie (KNGU). Lidmaatschap bij HanzeGym leidt automatisch tot lidmaatschap van de KNGU.

De KNGU ondersteunt met verzekering en bijstand, cursussen, opleidingen, wedstrijden en andere activiteiten. Per ingeschreven lid brengt de KNGU-bondscontributie in rekening. Wij incasseren dit weer bij de leden tegelijk met de contributie.

Tarief 2024 (meer info)

  • Bondscontributie t/m 15 jaar € 2,76 per maand ( € 27,60 / jaar)
  • Bondscontributie v.a. 16 jaar € 3,40 per maand ( € 34,00 / jaar)

Staffelkorting

Bij afname van meerdere uren treed een staffelkorting in werking. Hoe meer uren je sport, hoe minder je per uur betaald. Deze staffelkorting kan oplopen tot wel 43%. De staffelkorting kan worden opgevraagd bij de penningmeester.

Incasso

Incasso van zowel contributie als bondscontributie vind plaats aan het eind van de maand. Er wordt twee dagen van tevoren een aankondiging verstuurd.

Voorbeeld:

Een uur sporten per week kost dus contributie € 15,07 + bondscontributie € 2,76 = € 17,83 per maand

Financiële ondersteuning

Heb je niet veel te besteden? Laat dat je niet belemmeren. Via de gemeente is er een tegemoetkoming in de vorm van een activiteitenbijdrage. Informatie daarover kunt u lezen via: Activiteitenbijdrage gemeente Hattem.

Vragen

Heeft u vragen neem dan gerust contact op met onze penningmeester via [email protected]